Keresztelés

Kisgyermekek esetén legalább egy hónappal a keresztelés időpontja előtt várjuk a szülők jelentkezését. Első lépésként a honlapunkról letölthető adatlap kitöltése, ezt követi az időpont egyeztetése a keresztelést végző pappal. A keresztelésre való felkészítés legalább egy személyes találkozásból áll lehetőleg mindkét szülő, esetleg a keresztszülők részvételével. A szertartáshoz a templom biztosít minden szükséges kelléket. A keresztelésnek nincsen pénzben kifejezhető ára, de adományokat köszönettel elfogadunk a templomunk fenntartására. Keresztségre készülő 6-14 éves gyermekek számára felkészítő hittan, felnőttek részére katekumen csoport indul minden ősszel.

Bővebben...

 

Elsőáldozás, bérmálkozás

A Magyar Katolikus Egyház eljárásrendjéhez igazodva felnőttek számára a keresztség szentségével együtt szolgáltatjuk ki a húsvéti vigília szertartás keretében az elsőáldozás és a bérmálás szentségét. Iskolás gyermekeket hittanóra keretében készítjük fel az elsőáldozásra, a szentséget a tanév végéhez közeledve húsvét és pünkösd között szolgáltatjuk ki. Felnőttek számára a katekumen csoport nyújt lehetőséget az elsőáldozásra és a bérmálkozásra való felkészülésre, a szentségek ünnepélyes kiszolgáltatására Pünkösd és Jézus Szíve napja között kerül sor.

Bővebben...

 

Esketés

Legalább hat hónappal az esküvő tervezett időpontja előtt várjuk a jegyespárok jelentkezését. Az adatlap kitöltése mellett szükséges bejelentkezni a Krisztus Király Plébánián (Reviczky utca 9., a szomszédos Mikszáth Kálmán téren, ügyintézési időpont és elérhetőség a honlapjukon), mivel a további egyházi adminisztrációt, így az igazolások, felmentések kiadását ők intézik. A jezsuita templomigazgatósággal egyeztetendő a jegyesoktatás, illetve az esküvői szertartás, amelynek az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által előírt költsége jelenleg 30.000 forint. A templom díszítése, a templomkert használata és agapé lehetőségek ügyében, illetve a szertartást kísérő zenei szolgálat kapcsán külön szükséges a részleteket megbeszélni. Amennyiben nincs még a párnak fotósa, szívesen ajánljuk figyelmükbe a templom ünnepeit dokumentáló fotográfusokat.

Bővebben...

 

Temetés

Templomunkban a temetés ügyeiben Harai Levente SJ az illetékes. Ha a gyászolók más papot szeretnének, Levente atya segít vele felvenni a kapcsolatot. A temetési szertartást végző pap  feladata, hogy felvegye a kapcsolatot az elhunyt lakhely szerinti plébániájával, és jelezze a plébánosnak, hogy az elhunyt hozzátartozói kifejezett kérésére végzi a szertartást, illetve a halotti egyházi anyakönyvezést a jezsuita templomigazgatóság. A szertartásra – hamvasztásos temetés esetében, amennyiben a hamvak elhelyezésére a Jézus Szíve Jezsuita Templom Úti Boldogasszony Urnatemetőjében kerül sor – megtartható az altemplomban is. A Budapest-Esztergomi Főegyházmegye területén a temetési szertartás stóladíja 27.500 forint. Ha a gyászolók, vagy a szertartást végző pap külön kántort is kér, kérjük az igényt előre jelezni. Katolikus hagyományaink nyomán buzdítjuk a családot gyászmise mondatására, amit negyven nappal, fél évvel, illetve egy évvel a temetést követően szokás bemutatni.

Bővebben...

Szentgyónás

Szentgyónásra reggelente, valamint minden pénteken az esti szentmise után tartott taizéi vigília alatt van egész évben mód. Lehetőség szerint a vasárnap misék alatt, illetve igény esetén egyénileg egyeztetett időpontban is a gyónni kívánók rendelkezésére állnak az atyák.

Bővebben...

Betegek kenete

A betegek szentségét évi két alkalommal, adventben és nagyböjtben egy-egy előre hirdetett reggeli mise keretében, illetve külön kérésre egyénileg egyeztetett időpontban és helyszínen szolgáltatjuk ki.

Szentségimádás

Az Eucharisztikus Világkongresszusra készülve, egyben az üldözött keresztényekért engesztelésül minden hétfőn tartunk szentségimádást az esti szentmise előtt egy órával Hofher József SJ vezetésével. A különböző közösségek, karizmatikus és imacsoportok is rendszeresen tartanak szentségimádást a templomban (szombatonként az esti szentmise előtt a taizéi csoport, az Imádság Háza, az Oázis, valamint a CsüCsop ifjúsági közösség).

Bővebben...

Miseszándék

Régi katolikus hagyomány, hogy a szentmise keretében személyesen is belekapcsolódjunk a  megváltás misztériumába, Krisztus megváltó keresztje elé hozzuk, ami igazán fontos számunka, és közösen imádkozzunk érte: halottainkért, szeretteinkért, jószándékra. Miseszándékot a mindenkor érvényes hivatalos stóladíjakat leróva (csendes mise: 1.500 Ft, orgonás mise: 3.300 Ft) a porta-iroda nyitva tartási idejében lehet kérni. Az aktuális heti miseszándékok megjelennek honlapunkon, a templom online programnaptárában.

Joomla templates by a4joomla