Keresztség

Keresztény életünk a keresztség felvételével kezdődik, így válunk az egyház tagjává. A keresztségben nevet és védőszentet kap a megkeresztelt, más szentségek csak a keresztség után vehetők fel.

Bővebben...

 

Katekumenátus

Tagjai hitükben támpontokat kereső fiatal felnőttek, akik szeretnék felvenni a keresztséget, belenőni a katolikus hagyományokba, részesülni az Eucharisztia és a bérmálás szentségében. Minden tanév elején, október környékén indítjuk a katekumencsoportjainkat. Minden a szentségek kiszolgáltatásával kapcsolatos információ a csoport közös munkája során kerül egyeztetésre.

 

Elsőáldozás

Gyermekkorban, általában harmadik osztályában bátorítjuk a gyermekeket arra, hogy kezdjenek el készülni első szentáldozásukra. Templomunk minden tanév elején indít elsőáldozásra készülő hittancsoportot. A templomi hittanórák során a gyerekek nemcsak a keresztény vallásról tanulhatnak, hanem megtanulnak közösségben gondolkodni, és igyekszünk őket a szentségi életre is felkészíteni. 

Felnőttkorban is lehetőség van elsőáldozásra a katekumen csoportunk keretein belül.

 

Bérmálás

A keresztségben és az elsőáldozásban már részesültek számára idéntől külön indítunk bérmálkozási felkészítőt.
Kétheti rendszerességű találkozóink jellemző keretei állandóak: a rövid kezdőkör keretében a résztvevők visszatekintenek az elmúlt alkalom óta megélt hitbéli fénypontokra, majd az együttlét témáját biblikus felvezetést követően fejti ki a találkozó vezetője. A témát kiscsoportos beszélgetés keretében gondolják át a jelöltek, a csoportok beszámolóját lelkipásztori összefoglaló követi, végül záró ima kerekíti le az alkalmakat.
Minden tanév elején, október környékén indítjuk a bérmálkozási felkészítőt. Minden a szentségek kiszolgáltatásával kapcsolatos információ a csoport közös munkája során kerül egyeztetésre.

 

Házasságkötés

A házasság szentsége egy megkeresztelt férfi és nő egész életre szóló felbonthatatlan szeretetközössége. A jegyespár "Isten szent színe előtt" örök hűséget ígér egymásnak, és erre az elköteleződésre kérik Isten áldását. A vendégek ennek az egész életre szóló elköteleződésnek a tanúi.

Bővebben...

 

Szentgyónás

A szentgyónás szentsége a gyógyulás egyik szentsége, melyben feloldozást és bocsánatot nyerünk megvallott bűneinkért. Szentgyónásra a szentmisék után, péntekenként a taizéi imaóra alatt, vasárnaponként a 19.00 és 20.30-as szentmisék idején illetve az atyákkal egyénileg egyeztetett időpontokban van lehetőség.

 

 

Betegek kenete

A betegek szentségét évi két alkalommal, adventben és nagyböjtben egy-egy előre hirdetett reggeli mise keretében, illetve külön kérésre egyénileg egyeztetett időpontban és helyszínen szolgáltatjuk ki.

 

Temetés

A temetési szertartás szeretteink elvesztése által elindított gyászfolyamat fontos része. Célja, hogy ki tudjuk egymásnak fejezni az együttérzésünket, illetve, hogy a szertartás folyamán Istenhez forduljunk: hitért, erőért, vigasztalásért.

Bővebben...

Miseszándék

Régi katolikus hagyomány, hogy a szentmise keretében személyesen is belekapcsolódjunk a megváltás misztériumába, Krisztus megváltó keresztje elé hozzuk, ami igazán fontos számunka, és közösen imádkozzunk érte: halottainkért, szeretteinkért, jó szándékra. Miseszándékot személyesen a szentmisék előtt / után a sekrestyében, vagy az iroda nyitvatartási idejében lehet kérni, valamint online a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Csendes mise stóladíja: 2.000 Ft
Orgonás mise stóladíja: 4.000 Ft 

Joomla templates by a4joomla