Beköszöntő

Isten csodálatos élete közöttünk

Templomunk tornyai alig magasabbak a környező házaknál, és amikor virágvasárnap, vagy a húsvéti tűzszenteléskor kijövünk a bejárat elé, a Palotanegyednek ezen a piciny terecskéjén sem férünk el sokkal többen, mint a historizáló stílusú falak között. Kellemes zöld foltja a városnegyednek az a néhány lépésnyi belső udvar, ami itt a templomtornyok árnyékában húzódik meg. Védettségében felszabadultan futkorászhatnak a kishittanosaink, és általában nagyon hálás érte minden  menyasszony és vőlegény, akik az esküvői szertartás után itt fogadják a násznép jókívánságait. Egyedülálló kincse a mi jezsuita templomunknak az Úti Boldogasszony kegykép mindjárt az utcai homlokzat mellett. Jó látni, ahogy sokan megállnak itt, hogy néhány pillanat erejéig rátekintsenek  Feszty Masa nagy szemű Madonnájára és a karonülő Kisjézusra. Virágot is sokan hagynak itt, aztán mennek is tovább az élet sokszor eléggé bonyodalmas útjain.

A jezsuiták Jézus Szíve temploma a Palotanegyedben méreteinél fogva a főváros egyik legszerényebb szakrális épülete, de ehhez képest talán a legnépszerűbb is. Minden vasárnap mintegy ezerötszáz ember jön a szertartásainkra, pedig ez a templom nem is plébánia, ide tehát mind olyanok járnak,  akik éppen a jezsuitáknál, a Jézus Szíve templomban, az Úti Boldogasszony tekintete előtt vágynak vigaszra, reményre, útravalóra a Jóistentől.

Nagyon hálásak lehetünk a Jóistennek ezért a csodájáért, hogy ez a szerény templom ennyire sok embernek jelentheti a lelki otthonát. Megújult honlapunk segítségével szeretnénk jobban megismertetni, milyen élet is folyik a templomunk falai között, köreinkben mely közösségek szólíthatók meg, milyen kulturális élet várható nálunk, hogyan áll anyagi helyzetünk, és hogy milyen további tervekkel szeretnénk szolgálni Isten Országának még teljesebb kibontakozását közöttünk.

Köszönünk minden érdeklődést, figyelmet és támogatást – nemcsak a templom fenntartására, hanem az egész jezsuita lelkipásztori életre vonatkozóan is.

Horváth Árpád SJ

templomigazgató

Joomla templates by a4joomla