A Jézus Szíve Jezsuita Templom

Úti Boldogasszony Urnatemetője

 

 „Óh Mária, Úti Boldogasszony, Te, aki elkísérted Fiadat egészen a keresztig, vigasztald meg a szomorkodókat…”
(Szent II. János Pál Pápa)

 

A Jézus Szíve Jezsuita Templom toronyrésze alatt 2009-ben kialakított urnatemető lejárata a jezsuiták küldetését oltalmazó Úti Boldogasszony kegyképe mellett nyílik. Az úton levőket az örökkévalóságra emlékeztető Mária-ikon a halottaikat gyászolók számára is vigasztalást nyújt. A tágas, mégis emberi léptékű altemplom nemcsak kolumbárium, hanem szakrális tér: igényes belsőépítészeti megoldásai a pesti belváros sűrűjében is méltó körülményeket biztosítanak,ahol a látogatók elcsendesedhetnek, és megbékélhetnek.

Az emlékezés mécseseit az urnatemető előterében álló Mindenszentek-feszület alatt, a virágokat pedig az Úti Boldogasszony-kegykép előtt kérjük elhelyezni.

 

Az urnafülkék árai

 

  • Új fülkesor: 400.000 Ft
  • Új fülkesor, legalsó sor: 350.000 Ft
  • Régi fülkesorok, legalsó sor: 300.000 Ft

 

További információk és ügyintézés Fejér Zitánál az +36 (1) 411-0827-es telefonszámon nyitvatartási időben, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 

A szerződéskötésről

 

A szerződéskötéshez szükséges okmányokra:

  • halotti anyakönyvi kivonat
  • halottvizsgálati bizonyítvány,

továbbá az alábbi személyes adatokra van szükség:

  • elhunyt neve, anyja neve, születési helye, ideje, halálozás helye, ideje, utolsó lakcíme
  • szerződő neve, lakcíme, e-mail címe, anyja neve.

A szerződésköztéshez szükséges adatlapot itt töltheti le.

 

A temetésről

 

Templomunkban a temetés ügyeiben Harai Levente SJ az illetékes (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Ha a gyászolók más papot szeretnének, Levente atya segít vele felvenni a kapcsolatot. A temetési szertartást végző pap  feladata, hogy felvegye a kapcsolatot az elhunyt lakhely szerinti plébániájával, és jelezze a plébánosnak, hogy az elhunyt hozzátartozói kifejezett kérésére végzi a szertartást, illetve a halotti egyházi anyakönyvezést a jezsuita templomigazgatóság. A szertartásra – hamvasztásos temetés esetében, amennyiben a hamvak elhelyezésére a Jézus Szíve Jezsuita Templom Úti Boldogasszony Urnatemetőjében kerül sor – megtartható az altemplomban is. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén a temetési szertartás stóladíja 49.000 Ft. Ha a gyászolók, vagy a szertartást végző pap külön kántort is kér, kérjük az igényt előre jelezni.

Joomla templates by a4joomla