Temetés

Templomunkban a temetés ügyeiben Harai Levente SJ az illetékes. Ha a gyászolók más papot szeretnének, Levente atya segít vele felvenni a kapcsolatot. A temetési szertartást végző pap  feladata, hogy felvegye a kapcsolatot az elhunyt lakhely szerinti plébániájával, és jelezze a plébánosnak, hogy az elhunyt hozzátartozói kifejezett kérésére végzi a szertartást, illetve a halotti egyházi anyakönyvezést a jezsuita templomigazgatóság. A szertartásra – hamvasztásos temetés esetében, amennyiben a hamvak elhelyezésére a Jézus Szíve Jezsuita Templom Úti Boldogasszony Urnatemetőjében kerül sor – megtartható az altemplomban is. A Budapest-Esztergomi Főegyházmegye területén a temetési szertartás stóladíja 27.500 forint. Ha a gyászolók, vagy a szertartást végző pap külön kántort is kér, kérjük az igényt előre jelezni. Katolikus hagyományaink nyomán buzdítjuk a családot gyászmise mondatására, amit negyven nappal, fél évvel, illetve egy évvel a temetést követően szokás bemutatni.

A temetési szertartás szeretteink elvesztése által elindított gyászfolyamat fontos része. Célja, hogy ki tudjuk egymásnak fejezni az együttérzésünket, illetve, hogy a szertartás folyamán Istenhez forduljunk: hitért, erőért, vigasztalásért...

Templomunkban a temetés ügyeiben Harai Levente jezsuita az illetékes. Ha a gyászolók más papot szeretnének, Levente atya segít felvenni a kapcsolatot: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amennyiben urnahelyet is szeretnének váltani az altemplomban, a szükséges adminisztrációt Fejér Zita munkatársunk végzi: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; részletesebb tájékoztatás lentebb olvasható.

A Budapest-Esztergomi Főegyházmegye területén a temetési szertartás ára, azaz stóladíja 27.500 forint. ha ezt az összeget a gyászolók nem tudják megfizetni, jelezzék a szertartást végző papnak, aki egyeztet a templomigazgatóval.

Ha a gyászolók vagy  a szertartást végző pap külön kántort is kér, ezt mindig előre kell megbeszélni Burik Gáborral, templomunk egyházzenei vezetőjével: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . A temetési szertartást végző pap felelőssége, hogy felvegye a kapcsolatot az elhunyt lakhely szerinti plébániájával. a plébánosnak annyit kell jelezni, hogy az elhunyt hozzátartozói kifejezetten kérik, hogy a jezsuita templomigazgatóság végezze a szertartást. A halotti egyházi anyakönyvezést a mi templomunk is végzi.

Katolikus hagyományaink nyomán mindig bátorítsuk a gyászolókat a gyászmise megtartására is, amit negyven nappal, fél évvel, vagy egy évvel a szerettünk eltávozása után szokás bemutatni. A gyászmisék újabb alkalmat jelentenek, hogy gyászunkban és vigasztalásunkban egymással és Istennel is újra együtt lehessünk.

 

A temetési szertartásról és az urnatemetőről ide kattintva lehet részletesen tájékozódni.

Joomla templates by a4joomla