A Jézus Szíve Jezsuita Templom hirdetései Advent II. vasárnapján



HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM



Advent II. vasárnap
2021. december 5–11.

 


Az adventi időszakban minden hétköznap reggel 6 órakor hajnali rorate szentmisét tartunk a templomunkban. Ugyanakkor ebben az időszakban a 7.30-kor kezdődő szentmiséket nem tartjuk meg.  Így a templom – s vele együtt az urnatemető és a könyvesbolt – hétköznapokon 5.30-tól 12.00-ig, majd 16.00-tól 19.00 óráig tart nyitva.

Idén is elindítottuk a Cipősdoboz akciót, az arlói és határontúli gyerekek, fiatalok javára. A dobozokat december 19-ig várjuk a Szent József-oltár elé. Részleteket a jezsuita.hu-n olvashattok.

Adventi lelkigyakorlatra hívjuk a fiatal felnőtteket! Még lehet jelentkezni a december 10–12-én a téli Mecsekben, a püspökszentlászlói lelkigyakorlatos házban tartandó lelkigyakorlatunkra, melyet Tornya Erika RSCJ nővér és Hofher József SJ atya kísérnek. Részleteket a kihelyezett plakátokon olvashattok.
 
Megjelent, és könyvesboltunkban megvásárolható A Szív jezsuita magazin év végi duplaszáma: a lapszám témája az egyszerű élet, és a krisztusi szegénység mindannyiunk számára mintául szolgáló vonásait járja körül a megszokott színes módon.

Megjelent az új MIND! – Az egyik legifjabb, a kereszténység jövőjének is mondott földrészt, Afrikát állítja a középpontba a jezsuiták negyedéves lapja, a MIND téli száma. Az ingyenes kiadvány a templom bejáratánál található, és szabadon elvihető.

Házas hittan indul templomunkban mindazok számára, akik legalább 20 éve házasságban élnek egymással. Ehhez csatlakozni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írt levéllel lehet. Ezt követően a jelentkezők Bellovics Gábor SJ atyával közösen fogják kialakítani a csoport találkozóinak menetrendjét és kereteit.

A Jezsuita Kiadó gondozásában megjelent, és templomi könyvesboltunkban megvásárolható Dyekiss Virág és Meszleny Anna Jessze fája című adventi foglalkoztató naptára. Ajánljuk minden család figyelmébe, akár a szerzőpáros Árad a fény című, a karácsonyi készülődéshez ötleteket és segítséget nyújtó kézikönyvével együtt!

Előre hirdetjük, hogy az év utolsó, karácsonyi orgonahangversenyét december 18-án, szombat este 19.00 órától rendezzük meg Szamosi Szabolcs Liszt-díjas orgonaművész közreműködésével. Mindenkit szeretettel várunk!





Joomla templates by a4joomla