Pünkösd a Jézus Szíve Jezsuita Templomban

Tizenkét felnőtt katekumen részesült az elsőáldozás szentségében június 4-én a 11 órai nagymise keretében, melyet Musica Sacra kórusunk közreműködése tett még emelkedettebbé, az ünnepi ebédről megmaradt finomságokat pedig a kisgyermekes családok segítettek elfogyasztani a templomkertben a délutáni ovis mise után.

Ünnepi prédikációjában Horváth Árpád SJ kiemelte, a lelket mindig többre-jobbra-nemesebbre ösztönző és segítő Szentlélek két, látszólag ellentétes formában is megjelenik életünkben. A szélvihar, vagy tűz képe a fölkavaró és magával ragadó nagy erőt jeleníti meg, és a heves érzelmek közepette magával ragadó Lélékre utal, de nem kisebb hatású a szelídség ereje sem,  amely a békére, a csendességre, a meghittségre, a megbocsátásra indít bennünket. A szertartás keretében Schubert G-dúr miséje, valamint Franck Panis Angelicus-a is felcsendült Musica Sacra kórusunk, Kolonits Klára (szoprán), Varga Donát (tenor), Balás Péter (basszus) és Dinyés Soma (orgona) közreműködésével, Rónaszéki Tamás vezényletével.

A nagymisét követően a felnőtt elsőáldozókat és hozzátartozóikat a Párbeszéd Házában láttuk vendégül egy tányér gulyáslevesre (Fischer Ritának köszönjük!) és egy pohár borra. Ekkor kapták meg az elsőáldozók a templom és a Jezsuita Kiadó meglepetéseként a A Szív Jezsuita Magazin ajándékcsomagját. A pünkösdi események a délután folyamán a szokásos elsővasárnapi ovis misével, majd egészen az esti viharig kötetlen családi együttléttel folytatódtak a templomkertben. Míg a legkisebbek a Gellért-hegyen is jó szolgáltatot teljesítő trambulinon lazítottak, a nagyobbak a virágok meglocsolásában, a szülők pedig az ebédről megmaradt falatok elfogyasztásában segédkeztek. A pünkösdi pillanatképekből az alábbi fotógalériát válogattuk össze:

 

A szentmisén Szentgyörgyváry Ambrus fotózott. Köszönjük!

Joomla templates by a4joomla