00001.jpg0001.jpg001.jpg01.jpg02-ok.jpg03.jpg04.jpg05-ok.jpg06.jpg07.jpg08-ok.JPG

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM


Évközi 23. vasárnap
2021. szeptember 5–12.

 

  • Szeptember 6–10. között taizéi imahetet rendezünk, az esti szentmisékhez kapcsolódó imaórákon taizéi testvérek is részt vesznek. Pontos időpontok és részletek a plakátokon!
  • Szeptember 7-én, kedden az esti szentmise ideje módosul: a Kassai Vértanúk emléknapján, mely egyben a Magyar Jezsuita Rendtartomány alapításának évfordulója, 17.00 órakor kezdődik
    az ünnepi szertartás. A szentmisét 18.30-tól szentségimádás, majd taizéi imaóra követi – mindenkit szeretettel hívunk és várunk erre az estére is.
  • Szeptember 8-án, szintén az Eucharisztikus Kongresszus, illetve az Ars Sacra Fesztivál keretében az esti szentmise után Kaposi Brúnó ad orgonahangversenyt „Friss víznek forrása” címmel. Előadásában kortárs magyar szerzők felkérésünkre írott új művei szólalnak meg.
  • Előre hirdetjük, hogy szeptember 12-én vasárnap is zarándoklat keretében, együtt vonulunk majd a NEK pápai zárómiséjére. Szeretettel várunk mindenkit a templomkertbe 8.30-ra. Ezen a napon templomunkban csak késő este, 20.30-kor és 22.00 órakor lesz szentmise.
  • Megjelent a magyar jezsuiták ingyenes lapja, a MIND őszi száma, benne cikkekkel, interjúkkal, képekkel rendtartományunk életéről. Az újság kifelé menet a bejárattól jobbra található,
    és szabadon elvihető.
  • A Szív jezsuita magazin frissen megjelent szeptemberi száma - a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójából kiindulva - a forrás képét járja körül. Mit jelentett a tiszta víz elődeinknek, hogyan jelenik meg a Bibliában? Milyen lelki forrásokból merítenek a jezsuiták, s hogyan töltekezzenek fel a szülők? Milyen anyagi erőforrásokból gazdálkodik az egyház?  Megvásárolható könyvesboltunkban, benne a Jezsuita Kiadó könyveire érvényes 1500 Ft-os kuponnal.

 

 

Joomla templates by a4joomla