00001.jpg0001.jpg001.jpg01.jpg02-ok.jpg03.jpg04.jpg05-ok.jpg06.jpg07.jpg08-ok.JPG

 

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM


Nagyböjt 4. vasárnapja
2024. március 11–17.

 

Szertartások, programok:

  • A nagyböjt pénteki napjain keresztutat imádkozunk az esti szentmisék előtt, 17.30-tól. Köszönettel vesszük, ha jelentkeztek csoportjaitokkal, közösségeitekkel az ima vezetésére, március 15-re keresünk még jelentkezőket.

  • Március 20-án, szerdán 19:30-kor Loyola Capella kórusunk tart nagyböjti egyházzenei áhítatot Johann Sebastian Bach és a Bach-család más tagjainak zenéivel. Mindenkit szeretettel várunk!

  • Március 24-én, virágvasárnap a 11.30-as szentmisén közös passióéneklésre hívunk benneteket, az evangélium során Jézus szenvedéstörténetét korálok és népénekek több szólamú éneklésével mélyítjük el. A kották már elérhetőek a jezsuita.hu honlapon az alábbi linken. A szentmise előtt gyors próbát is tartunk 11.00 órától.

Húsvéti missziók:

  • Az INIGO csoport húsvéti misszióra hívja a fiatal felnőtteket a szent három napra (március 28 és 31 között) Bodajkra és környékére. Jelentkezés legkésőbb március 15-ig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, további részletek hamarosan.

  • A Taizéi közösségünk is húsvéti misszióba hívja a fiatal felnőtteket (18–35 év) Muzslára, a Nyitrai Egyházmegyébe a szent három napra (március 28-tól 31-ig), Nevelős Gábor SJ atyával. Részletek és jelentkezés a közösség honlapján.

Ajánlott kiadványaink:

  • Szelíd és alázatos: megjelent A SZÍV jezsuita magazin márciusi, nagyböjti-húsvéti száma. Az alázat kortárs olvasatát biblikus oldalról Baán Izsák OSB világítja meg, Szent Ignác-i felfogását Kajtor Domonkos SJ mutatja be, lelkipásztori gyakorlatát pedig a Jezsuita Nyolcas rovat, illetve Bodor György zugligeti plébánossal készített interjúnk járja körül. Az újság megvásárolható a könyvesboltban és online.
Joomla templates by a4joomla