00001.jpg0001.jpg001.jpg01.jpg02-ok.jpg03.jpg04.jpg05-ok.jpg06.jpg07.jpg08-ok.JPG

 

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM


Évközi 5. vasárnap
2024. február 5–11.

 

Szertartások, programok:

  • Február 10-én szombaton este tartjuk templomunkban a már hagyományos Jezsuita Farsangot. 18.00 órai kezdettel farsangi szentmisét mutatunk be, melyen Loyola Capella Vegyeskarunk Ramirez Kreol-miséjét adja elő. A szentmisét követően agapéra várunk benneteket, 20.30-tól pedig ismét kántorpárbajt rendezünk, melyen Kaposi Brúnó orgonistánk Ablonczy Bertalannal, a bécsi Domonkos-templom orgonistájával mérkőzik meg. Moderál Szabó Balázs orgonaművész, jezsuita öregdiákunk. Mindenkit szeretettel várunk!

  • A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium bentalvós nyílt napot szervez február 9–10-én. A részvétel regisztrációhoz kötött, az ehhez szükséges link és a nyílt nap pontos menete rendezvény a szakkollégium Facebook-eseményénél található.

  • Nagy Bálint atya ötalkalmas, jezsuita lelkiségi imakurzust hirdet megkeresztelt és bérmálkozott férfiak számára 18 és 25 között a tavaszi félévben. További részletek és jelentkezés a jezsuiták honlapján, illetve Bálint atyánál (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

  • Tavaszi csoportos jegyeskurzusunkra e-mailben lehet jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Időpontok: 02.20, 03.05, 03.19, 04.02, 04.16, 04.30, örömszülőknek 05.14.

  • Február 18-án, a házasság hetének vasárnapján áldásban részesítjük az idén kerek évfordulóra készülő házaspárokat a 11.30-as szentmisében. Jelentkezni február 12-ig lehetséges a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

  • Folytatódnak imaestjeink, a hideg időre való tekintettel a szomszédos Krisztus Király Kápolnában. INIGO imaest keddenként 19.00 órától, taizéi imaóra péntekenként 19.00 órától.

  • Februártól folytatódnak a 7-ről 7-re csoportunk találkozói csütörtök esténként 19.00 órától a Párbeszéd Házában.

 

Ajánlott kiadványaink:

  • Megjelent templomi és plébániai ingyenes időszaki kiadványának legfrissebb száma, a kijáratnál ingyenesen elvihető, illetve az alábbi linken online olvasható.

  • Megjelent rendtartományunk ingyenes lapjának, a MIND újságnak téli száma, mely többek között a jezsuita szakkollégiumokkal, az Oázis mentálhigiénés szolgálat tizedik jubilemumával, valamint a dobogókői Cardoner szállodával és konferenciaközponttal foglalkozik. Az újság a templom bejáratánál található, és szabadon elvihető.

  • Szeretettel ajánljuk az írott szóról szóló SZÍV újságunk februári lapszámát: Barnás Ferenc regényírói reflexiói, a bibliafordítás buktatói, naplók és levelek jezsuita módra, irodalomterápia és az újságírás jövője – csupán néhány a jezsuita magazin témái közül. Megvásárolható a könyvesboltban és online.

  • A Jezsuita Kiadó újranyomta Mustó Péter atya lelkiségi könyveit, a kötetek megvásárolhatóak a könyvesboltban és online.
Joomla templates by a4joomla