HETI HIRDETÉSEINK AZ AKTUÁLIS MENÜPONTRA, VAGY
IDE KATTINTVA TALÁLHATÓK MEG!

 

Szavak a porban

Tornya Erika RSCJ evangéliumi elmélkedése Nagyböjt ötödik vasárnapjára

 

Jézus kiment az Olajfák hegyére, majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, és így szóltak hozzá: „Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték.Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?” Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik:  „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!”Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön,  ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. Jézus fölegyenesedett és megszólította: „Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?” „Senki, Uram” – felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: „Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!” (Jn. 8,1-11)

 

 

Erős szavak, nem is igen szorulnak magyarázatra.

 

Néhány kérdést azért fölvetnek:

Vannak-e olyan helyzetek (például ha valaki késik, úgy öltözködik, ami neked nem tetszik stb..), melyekben különösen is ítélkező vagy? Mik ezek a helyzetek? Mit mond ez rólad?

Vannak-e olyan személyek, akikkel szemben gyakorta ítélkezel? Van-e bennük valamilyen közös tulajdonság (kor, nem, foglalkozás, politikai nézetek stb..)  Miért éppen ők? Mit mond ez rólad?

 

Neked mit írna a porba Jézus...?

 

kép forrása: pixabay

Joomla templates by a4joomla