Nemeshegyi Péter SJ köszöntése

A 95. születésnapját január 27-én ünneplő Péter bácsit a vasárnap 11.00 órai szentmise keretében köszöntjük a Mária utcai templomban.

„Jezsuitának lenni számomra azt jelenti, hogy hálásan elfogadtam Isten meghívását erre az életre, és igyekeztem Jézus társaként élni a jezsuita közösségben. Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy erre az Útra hívott, reménykedem irgalmában, és ajánlom mindenkinek, hogy hallja meg és kövesse az Isten hívását” – vallja P. Nemeshegyi. Péter atya 1923. január 27-én született, 1944 októberében lépett be a jezsuita rendbe, a háborút követő üldöztetések elől nyugatra menekült, majd Rómában végezte teológiai tanulmányait. 1956-tól 1993-ig Japánban és a környező távol-keleti országokban szolgált, az utóbbi negyedszázadban itthon tanított, tartott lelkigyakorlatokat és előadásokat, mások mellett Mozart számára oly kedves zenéjéről. Bár jó néhány éve a Farkas Edit Szeretetotthon lakója, fáradhatatlanul ír, és vasárnapról vasárnapra prédikál a Jézus Szíve Jezsuita Templomban.

Nemeshegyi Péter SJ kalandos hivatástörténete ezen a linken, jezsuita munkáinak összefoglalása ide kattintva olvasható el, teljes életútja pedig a Jezsuita Kiadó gondozásában 2016-ban megjelent, „Tárt karokkal várnak ránk..” című interjúkötetéből ismerhető meg. A könyv - Péter atya számos más kötete mellett - megvásárolható a Mária utcai templom könyvesboltjában, s reményeink szerint január 28-án a szentmise és a születésnapi köszöntés után a szerző dedikálni is fog.

Isten éltesse Péter atyát!

Joomla templates by a4joomla