SÍP ÖRÖKBEFOGADÁS AZ ORGONA FELÚJÍTÁSA JAVÁRA

Fogadjon örökbe egy sípot, és legyen Ön is a Jézus Szíve Jezsuita Templom orgona felújítási projektjének a támogatója!

„A hangszer sajnos nincs méltó állapotban, egy esetleges felújításkor minden eleméhez hozzá kell nyúlni” – szól a lesújtó szakértői vélemény a Mária utcai Jézus Szíve Jezsuita Templom orgonájáról, melyet 1894 óta nem kevesebb, mint hét alkalommal építettek át. Az egyre kevésbé alapos és igényes átalakítások miatt mára mindennapos, hogy a billentyűk beragadnak, a sípok elnémulnak, s az orgona hangzása már csak nyomokban idézi egykori dicsőséges fényét. Valamit kezdenünk kell vele, mert így méltatlan a műemlék templom pezsgő lelkiségi és kulturális életéhez.

Az orgonafelújítás minden támogatóját megajándékozzuk rózsaablak előtt álló, elbontandó sípok egyikével. Az adományok mértékétől függően ajánlunk fel kisebb vagy nagyobb, vagy akár több sípot emlékül – nagyjából egy centiméternyit minden ezer forint után. Segítsen Ön is, hogy az orgona megújulhasson, és újra Isten nagyobb dicsőségére szóljanak a sípok!

 

A síp örökbefogadás menete:

1. Kérjük, adományát borítékba helyezve dobja be az orgona perselybe, és a borítékra írja rá postacímét és e-mailes vagy telefonos elérhetőségét!

2. Az adománynak megfelelő örökbefogadási szándékról oklevelet készítünk. Az emléklapokat 2019. január 13-án adjuk át az orgonabúcsúztató éjszaka keretében.

3. A sípokhoz a hangszer szétszerelését követően férünk hozzá, az örökbeadást a felújítási projekt következő állomása alkalmából, előreláthatóan 2019 nyarán, a szentély játszóasztal átadásakor rendezzük meg ünnepélyes keretek között.

4. A síp-örökbefogadók névsorát közzétesszük a templom honlapján, illetve a karzat feljárónál elhelyezendő hálatáblán.

Joomla templates by a4joomla