KÁNTORAINK

 

Kaposi Brúnó
egyházzenei igazgató, orgonaművész

Kaposi Brúnó kétszeres Fischer Annie-ösztöndíjas orgonaművész, felsőfokú zenei tanulmányait a Würzburgi Zeneművészeti Főiskolán, illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte, mesterei Christoph Bossert, Fassang László és Szabó Balázs voltak. 2022 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója. 2020 februárja óta a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templom orgonaművész-kántora, valamint egyházzenei igazgatója, emellett a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola orgonatanára. Érdeklődésének középpontjában a német orgonairodalom és a historikus improvizáció áll. Koncertjei és liturgikus keretű fellépései alkalmával előszeretettel szólaltat meg zenekari és kamaraműveket orgonakísérettel vagy szólóorgona-átiratban.

 


 

 

Beller Barnabás
kántor

Beller Barnabás végzős pszichológushallgató, az Emberkép Egyesület alapító elnöke, valamint 2018 óta a Jézus Szíve Jezsuita Templom állandó helyettes orgonistája. Hangszeres tanulmányait autodidakta módon kezdte, majd 2014-től a Pécsi Kántorképzőn, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanult orgonát és egyházzenét Kovács Szilárd Ferenc, Kiss Zsolt és Varga László növendékeként. 2018 óta állandó tagja a Nemzeti Ifjúsági Kórusnak. Érdeklődésének középpontjában az improvizáció fenomenológiai, archetipikus és fejlődéslélektani megragadása áll, zenei eseményein szövegekre és képekre adott improvizációkon, zenei és pszichoanalitikus elemzéseken keresztül keresi a lelki élményvilág újabb dimenziót.

 


 

 

Burik Gábor
kántor

Burik Gábor zenei tanulmányait az esztergomi ferences gimnáziumban, illetve a Zsolt Nándor zeneiskolában kezdte meg, az orgona rejtelmeibe Baróti István vezette be. 2010 és 2013 között a Bartók Konzervatóriumban Elekes Zsuzsa orgonista növendéke, a Harmat Artúr Központi Kántorképzőt 2012-ben végezte el Bednarik Anasztázia orgonaművésznő irányításával. Kántori működését az újpesti Szent József Plébániatemplomban kezdte meg, 2013 óta szolgál a Jézus Szíve Jezsuita Templomban. Repertoárján főként német barokk, francia romantikus és XX. századi magyar szerzők művei szerepelnek, pályafutása során közel negyven koncertet adott Magyarországon, Erdélyben, Németországban és Hollandiában.

 

Joomla templates by a4joomla