A Jézus Szíve Jezsuita Templom hirdetései az Évközi 33. vasárnapon



HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM



Évközi 33. vasárnap
2021. november 14–20.  

 




A járványügyi helyzet romlása miatt sajnos mind az ovis, mind az elsőáldozási hittant átmenetileg szüneteltetnünk kell. Ugyanakkor az elsőáldozást májusban mindenképp megtartjuk.  A felkészülés pedig – megváltozott formában ugyan,  de – folytatódna; a hittanosok ennek részleteiről Svajcsikné Bernadette Detti néninél tudnak tájékozódni.

November 15-től megváltozik templomunk hétfői nyitvatartása. Ezen   a napon reggel 7 órától 11.30-ig, majd déltől 19 óráig látogatható a templom, s ezzel együtt a könyvesbolt és az urnatemető is.

Ezen a héten – ideiglenesen – a templom délelőtti nyitvatartása is megváltozik, mivel 7.00 és 8.30 óra között lesz nyitva, így a délelőtti órák közül csak ekkor kereshetjük majd föl a könyvesboltot és az Úti Boldogasszony Urnatemetőt is.  (A hétfői nap értelemszerűen kivételt képez.)

Hétfőnként templomunkban egy Sacre Coeur-szerzetesnövendék fogadja a meghallgatásra vágyókat. Részleteket a plakáton olvashattok.  

November 15-én este 19.30 órai kezdettel templomunk segédkántora, Beller Barnabás tart orgonabemutatóval egybekötött zenés kép-meditációt. Az improvizációs estre nagy szeretettel hívjuk barátainkat!   

November 16-án ezúttal nem tartunk J16 programot, hiszen mindenkit a hétvégi Krisztus király ünnepre hívunk. Ennek részleteit alább olvashatjátok.

November 20-án, Krisztus király ünnepének előestéjén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért hálát adó szentségimádást tartunk templomunkban.  Részleteket a kihelyezett plakátokon olvashattok.

Egyben örömmel ajánljuk figyelmetekbe a Torinóban tartandó év végi taizé-i találkozót is, melyről szintén a szentségimádás plakátján olvashattok, s melynek jelentkezési határideje november 15.

November 21-én vasárnap ünnepeljük Krisztus királyt, amely ünnepünk a hálaadás jegyében fog telni. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe erről szóló plakátjainkat!

November 21. vasárnap délelőtt a 10 órakor kezdődő hálaadási szentmisét követően a kertben várunk titeket közösségi találkozásra, a családoknak szóló programmal.

Szintén november 21-én, az esti szentmiséket követően a Krisztus király plébánia udvarára várjuk a fiatalokat, kötetlen együttlétre, ünneplésre.

Már most hirdetjük, hogy november 22-én, hétfőn az esti szentmise után a zene védőszentje, Szent Cecília napján ünnepi orgonakoncert lesz templomunkban Szabó Balázs orgonaművész barátunk és zeneakadémista növendékei közreműködésével.

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya Műszaki és Üzemeltetési Irodája felvételt hirdet műszaki asszisztens pozícióba. Részletek a jezsuita.hu oldalon találhatóak.

Végül figyelmetekbe ajánljuk az Úti Boldogasszony Urnatemető év végi akcióját is, melyről a kihelyezett plakáton szintén olvashattok.

Joomla templates by a4joomla