A Jézus Szíve Jezsuita Templom

Úti Boldogasszony Urnatemetője

 

 

 

Nyitvatartás: ide kattintva tekinthető meg

Ha valaki semmiképpen nem tudna a nyitva tartási időben jönni, kérjük, hogy legalább egy nappal a tervezett látogatás előtt egyeztessen időpontot velünk az (1) 411-0827-es telefonszámunkon. Ha nem tudnánk azonnal felvenni, visszahívjuk! Megértésüket kérjük és köszönjük.

 

 

 

 „Óh Mária, Úti Boldogasszony, Te, aki elkísérted Fiadat egészen a keresztig, vigasztald meg a szomorkodókat…”
(Szent II. János Pál Pápa)

A Jézus Szíve Jezsuita Templom toronyrésze alatt 2009-ben kialakított urnatemető lejárata a jezsuiták küldetését oltalmazó Úti Boldogasszony kegyképe mellett nyílik. Az úton levőket az örökkévalóságra emlékeztető Mária-ikon a halottaikat gyászolók számára is vigasztalást nyújt. A tágas, mégis emberi léptékű altemplom nemcsak kolumbárium, hanem szakrális tér: igényes belsőépítészeti megoldásai a pesti belváros sűrűjében is méltó körülményeket biztosítanak,ahol a látogatók elcsendesedhetnek, és megbékélhetnek.

Az emlékezés mécseseit az urnatemető előterében álló Mindenszentek-feszület alatt, a virágokat pedig az Úti Boldogasszony-kegykép előtt kérjük elhelyezni.

 

Megközelítés

 

A 4-es és 6-os villamossal a Harminckettesek tere megállótól, a Krúdy utca-Lőrinc pap tér vagy a Kálvin térről Reviczky utca- Mikszáth Kálmán tér-Krúdy utca-Lőrinc pap tér útvonalon.

Térkép

 

Az urnafülkék árai

 

  • Új fülkesor: 400.000 Ft
  • Új fülkesor, legalsó sor: 350.000 Ft
  • Régi fülkesorok, legalsó sor: 300.000 Ft

 

A szerződéskötésről és a temetés részleteiről bővebb tájékoztatás olvasható alant, illetve az innen letölthető tájékoztatóban. További információk és ügyintézés Fejér Zitánál az (1) 411-0827-es telefonszámon nyitvatartási időben, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 

A szerződéskötésről

A szerződéskötéshez szükséges okmányokra:

  • halotti anyakönyvi kivonat
  • halottvizsgálati bizonyítvány,

továbbá az alábbi személyes adatokra van szükség:

  • elhunyt neve, anyja neve, születési helye, ideje, halálozás helye, ideje, utolsó lakcíme
  • szerződő neve, lakcíme, e-mail címe, anyja neve.

 

 

A temetésről

 

A temetési szertartás szeretteink elvesztése által elindított gyászfolyamat fontos része. Célja, hogy ki tudjuk egymásnak fejezni az együttérzésünket, illetve, hogy a szertartás folyamán Istenhez forduljunk: hitért, erőért, vigasztalásért...

Templomunkban a temetés ügyeiben Harai Levente jezsuita az illetékes. Ha a gyászolók más papot szeretnének, Levente atya segít felvenni a kapcsolatot: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amennyiben urnahelyet is szeretnének váltani az altemplomban, a szükséges adminisztrációt Fejér Zita munkatársunk végzi: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; részletesebb tájékoztatás lentebb olvasható.

A Budapest-Esztergomi Főegyházmegye területén a temetési szertartás ára, azaz stóladíja 27.500 forint, amennyiben gyászmisével egybekötve történik a temetés, a stóladíj 30.800 Ft. Ha ezt az összeget a gyászolók nem tudják megfizetni, kérjük, jelezzék a szertartást végző papnak, aki egyeztet a templomigazgatóval.

Ha a gyászolók vagy  a szertartást végző pap külön kántort is kér, ezt mindig előre kell megbeszélni Burik Gáborral, templomunk kántorával: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A temetési szertartást végző pap felelőssége, hogy felvegye a kapcsolatot az elhunyt lakhely szerinti plébániájával. A plébánosnak annyit kell jelezni, hogy az elhunyt hozzátartozói kifejezetten kérik, hogy a jezsuita templomigazgatóság végezze a szertartást. A halotti egyházi anyakönyvezést a mi templomunk is végzi.

Katolikus hagyományaink nyomán mindig bátorítsuk a gyászolókat a gyászmise megtartására is, amit negyven nappal, fél évvel, vagy egy évvel a szerettünk eltávozása után szokás bemutatni. A gyászmisék újabb alkalmat jelentenek, hogy gyászunkban és vigasztalásunkban egymással és Istennel is újra együtt lehessünk.

 

Joomla templates by a4joomla