HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM


Pünkösdvasárnap
2020. május 31. – június 7.  • Szombaton, május 30-án zarándoklatot és előesti szentmisét hirdetünk a gercsei (Pesthidegkút) Nagyboldogasszony-kápolnához. Indulás délután négy órakor a Pasaréti térről, a szabadtéri szentmise 17.30-kor kezdődik. Aki teheti, csatlakozzon, hogy ne legyen vasárnap zsúfoltság a templomban!

  • Változott hétköznapi és hétvégi miserendünk is, és kérjük, hogy jöjjünk minél többen a szombat 18.00 órára átkerült előesti szentmisére, illetve a vasárnap reggel 8.30-as, illetve délelőtt  11.30-as misére, mert a távolságtartási szabályok miatt templomunk befogadóképessége a megszokott harmada-negyedére csökkent. A miserend és a nyilvános szentmisékre vonatkozó rendelkezések a hirdetőkön olvashatók.

  • Pünkösdhétfőn köznapi miserendet tartunk, reggel fél nyolckor, illetve este hat órakor lesznek szentmisék.

  • Június 4-én, csütörtökön a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására délután fél ötkor megszólalnak a mi templomunk harangjai is. Hívjuk barátainkat, hogy imádkozzunk együtt a templomkertben, az országzászlók alatt hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közép-Európa összes népeiért, hogy békében, szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket. A fohászt alkalomhoz illő dallamokat felfűző orgonazenés áhítat követi orgonistánk, Kaposi Brúnó közreműködésével.

  • Júniustól újra nyitva tart templomi irodánk: ügyintézésre kedden és csütörtökön délután 16.00-17.30 között, ill. vasárnap délelőtt van lehetőség. Miseszándékot nemcsak ekkor, hanem a szentmisék után is lehet íratni, de tisztelettel kérjük, hogy ne a szentélyen keresztül, hanem a Mária utcai kapun becsengetve, körben jöjjenek a kedves hívek.

  • A szertartásainkat távolból követők számára jelezzük, hogy a jövő héttől átmenetileg a hétköznap megszokott egyszerűbb formában közvetítjük a vasárnapi szentmiséket is. Szeretnénk a nyár folyamán mihamarabb áttérni a megálmodott állandó, minőségi közvetítéstechnika használatára, és ehhez kérjük továbbra is barátaink támogatását: a megcélzott négymilliós összegből még másfélmillió forint hiányzik. Köszönjük adományaitokat!

 

Joomla templates by a4joomla