Hirdetések 2020. március 16–22.

A Jézus Szíve Jezsuita Templom hirdetései Nagyböjt 3. vasárnapjára. A szentmiséket és liturgikus cselekményeket megtartjuk, minden más programot lemondunk, a 65 éven felülieket és a betegeket pedig kérjük, hogy inkább maradjanak otthon.

 

 

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM

Nagyböjt 3. vasárnapja
2020. március 16–22.  • A járványveszély miatt a szentmiséken és más liturgikus cselekményeken kívül átmentileg lemondjuk minden külön meghirdetett programunkat, szünetel tehát a hittan, nem lesz Jezsuita Tizenhatos, elmarad március 19-én az Altemplomi Beszélgetés, és a csoportokat sem fogadjuk.

  • Fájó szívvel kérjük továbbá, hogy a bármilyen felső-légúti megbetegedéssel bajlódók, illetve saját érdekükben a 65 év felettiek a következő pár hétben ne jöjjenek szentmisére. Számukra átmenetileg a különböző televíziókban, rádiókban és az interneten elérhető szentmise-közvetítések követését tudjuk ajánlani. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tájékoztatója szerint a jelenlegi helyzetben is érvényesek a Katolikus Egyház Katekizmusában (KEK 2183.) és az Egyházi Törvénykönyvben (CIC 1248. k. 2. §) található előírások, amelyek szerint ha valaki számára súlyos okból lehetetlenné válik az eucharisztikus ünneplésben való részvétel, igen ajánlatos, hogy helyette töltsön kellő időt imádsággal egyénileg vagy a családban.

  • Erdő Péter bíboros úr és Ferenc pápa fohászát a hirdetőkön olvashatjátok el. Imádkozzunk a járvány által érintett emberekért, különösen a betegekért. Urunk áldása és szeretete erősítsen és oltalmazzon mindannyiunkat!

  • Amennyiben a helyzet a következő napokban változna, honlapunkon, hírlevelünkben, illetve közösségi oldalunkon haladéktalanul értesítünk benneteket. 

  • Az előttünk álló nehéz napokra is ajánljuk figyelmetekbe A SZÍV Jezsuita Magazin és a M.I.N.D. legfrissebb számát.

 

Joomla templates by a4joomla