Tornya Erika RSCJ karácsonyi elmélkedése ide kattintva olvasható el.

A karácsonyi és év végi szertartások rendje erre a linkre kattintva található meg!

 

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM


Advent 4. vasárnapjától Újévig
2019. december 23. – 2020. január 5.

 

  • Hálásan köszönjük adományaitokat: a délvidéki rászorulókat segítő Poverello Alapítvány számlájára több mint félmillió forintot tudtunk átutalni, és száz cipősdoboznyi ajándékot juttattunk el a kárpátaljai gyerekeknek a Gyökerek Tábor szervezőivel közösen.

  • Kedden, december 24-én csak reggel 8.00 órakor mondunk szentmisét, majd 23.00 órától, az éjféli mise előtt ünnepi zenés áhítatra várunk mindenkit megújult orgonánk főszereplésével, melyet Hajdók Judit orgonaművésznő szólaltat meg először nyilvánosan.

  • December 25-én vasárnapi miserendet tartunk, de Jezsuita Nyolcas és 22.00 órai exámen-mise nélkül. Ezen a napon déli 12.00 órától a tavalyihoz hasonlóan szegények karácsonyi miséje és ebédje is lesz Mohos Gábor püspök úr részvételével. Az esti hatos szentmisét követően Musica Sacra kórusunk ad rövid gyertyafényes hangversenyt.

  • Könyvesboltunk és templomi irodánk december 25-től néhány napig zárva lesz, halaszthatatlan szentségi ügyek intézésére a misékhez kapcsolódva, a sekrestyében lesz lehetőség.

  • Pénteken, december 27-én a taizéi imaóra elmarad, helyette közvetlenül az esti hatos szentmisét követően a Patrona Énekegyüttes tart szentírási elmélkedésekkel gazdagított karácsonyi koncertet.

  • December 31-én, kedden este hat órától tartjuk az év végi hálaadó szentmisét, benne az éves beszámolóval, melyet közös koccintás követ.

  • Az új esztendő első napján vasárnapi miserendet tartunk, de ezúttal is a késő esti szentmisék nélkül.

  • December harmadika elsőpéntek, ötödike pedig elsővasárnap, a kisgyermekeseket ekkor várjuk az év első ovis miséjére délután fél öttől.

  • Baba-mama szobánk január végéig új báb-betlehemünknek ad otthont, mivel a betlehem eddig megszokott helyét az orgona játszóasztal foglalta el, fogadjátok mindkettőt nyitott szívvel és szeretettel. Ezek a mi ajándékaink a templom és a templom barátai számára, kívánunk mindnyájatoknak áldott ünneplést, meghitt együttléteket és minél több pihenést, az új esztendőre pedig sok boldogságot!

 

Joomla templates by a4joomla