Hirdetések 2018. április 16–22.

A Jézus Szíve Jezsuita Templom hirdetései Húsvét 3. vasárnapján

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM

Húsvét 3. vasárnapja,
2018. április 16–22.

 

  • Életesemények és ima a Szentírással címmel interaktív bibliaórát indít felnőttek számára Hofher József SJ. Az első alkalom április 18-án, szerda este 19.00 órakor lesz, a témák és a további időpontok megtalálhatók ide kattintva. Szeretettel várjuk mindazokat, akik nyitottak a közös Szentírásolvasásra, imára és megosztásra!

  • Április 20-án, pénteken délután 14.00 órától a Civilek a Palotanegyedért Egyesület virágültetést és takarítást szervez a Lőrinc pap térre. Kérjük, hogy aki teheti, csatlakozzon, hadd legyen minél szebb templomunk környezete.

  • Szombaton, április 21-én a Cappella Corradiana Ensemble ad koncertet az előesti szentmise után, 20.00 órai kezdettel, előadásukban első alkalommal szólalnak meg Magyarországon Antonio Pansini itáliai barokk zeneszerző húsvéti kompozíciói.

  • Előre hirdetjük, hogy április 23-án, hétfőn este héttől rendezi meg templomunkban a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium szokásos tavaszi jótékonysági koncertjét a Gyökerek Tábor javára.

  • Ünnepi szentmisére és hangversenyre hívjuk minden kedves barátunkat: április 27-én, pénteken, Kaníziusz Szent Péter, Ignác egyik első társának emléknapján, ami egyben templomunk és orgonánk 1909-es felszentelésének százkilencedik évfordulója, Domenico Zipoli jezsuita barokk szerzetes-zeneszerző Ignác-miséje hangzik el az este hat órai szentmise keretében, tudomásunk szerint magyarországi ősbemutatóként, majd a hamarosan kezdődő felújításra tekintettel Kodály, Liszt és Mozart nagyszabású műveivel veszünk búcsút orgonánktól. A koncert keretében beszámolunk a felújítás egyre jobban körvonalazódó terveiről is. Ezen a napon tehát nem az Úti Boldogasszony Urnatemetőben mondjuk a szentmisét, és a taizéi imaóra is elmarad. Részletek a linken!

  • Magas tenor és mély basszus hangokat vár soraiba templomunk Musica Sacra kórusa. Jelentkezni Rónaszéki Tamásnál, vagy a jsz.templom[kukac]jezsuita.hu címen lehet!
Joomla templates by a4joomla