Hirdetések 2017. október 30. – november 5.

 HIRDETÉSEK

JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM

Évközi 30. vasárnapon

2017. október 30. – november 5.

 

  • Október 30-án, 17.00 órától szentségimádást tartunk; hétfőn és kedden még lesz Loretói Litánia az esti szentmise előtt.

  • Október 31-én az esti szentmise után folytatódnak a Kedd Esti Beszélgetések az 50+ korosztály számára, a CsüCsop ifjúsági közösség pedig szentségimádást tart a templomban.

  • Szerdán, november 1-jén, Mindenszentek főünnepén szeretett halottainkért ajánljuk fel az esti hatos misét. Egyházunk erre a napra mindenki számára szentmisén való részvételt és lehetőség szerint munkaszünetet ír elő.

  • Másnap, november 2-án, Halottak napján az urnatemetőben nyugvók lelki üdvéért mutatjuk be az esti szentmisét.

  • Egész héten tárt kapukkal várja az Úti Boldogasszony Urnatemető mindazokat, akik csöndes imával emlékeznének elhunyt szeretteikre. A mécseseket az altemplom előterében álló Mindenszentek-feszület alatt, a virágokat az Úti Boldogasszony-kép előtt kérjük elhelyezni. Felhívjuk barátaink figyelmét, hogy az év végéig 40% engedménnyel, 180.000 Ft-ért válthatók 25 évre egyszerűbb, egyszemélyes urnafülkék. Az akció részlei, illetve az urnatemető pontos nyitva tartása ebben a cikkben találhatók meg honlapunkon.

  • A hittanórák az őszi szünetben, november 2-án elmaradnak.

  • November 5-ére őszi hálaadásra, avagy kertbúcsúztató közösségi napra invitáljuk barátainkat: a fél 10-es családos mise után trambulinnal, csocsóval, pingponggal, tökrajzolással és -faragással, finomságokkal, és mindenféle játékkal várjuk a gyerekeket és kísérőiket. 11-től asszisztenciás "konventmise" lesz Vízi Elemér SJ tartományfőnök vezetésével, melyen a Gemma Énekegyüttes a reneszánsz egyházzene egyik csúcsművét, Palestrina Missa Papae Marcelli című kompozícióját szólaltatja meg. A mise utáni rövid koncertre várjuk a szomszédos protestáns gyülekezetek küldöttségeit is, hogy beszélgetve, ismerkedve, kötetlenül együtt adjunk hálát Teremtőnknek, majd közösen fogyasszuk el az ebédet. Délután a fiatalok közösségei veszik át a stafétát, majd 16.30-tól ovis misével, végül 18.00 órától Musica Sacra kórusunk közreműködésével az esti szentmisével zárul a közösségi nap. Csatlakozni bármikor, maradni bármeddig lehet, és köszönjük előre is annak, aki némi finomsággal, vagy üdítővel tud hozzájárulni az együttléthez. A hálaadás szórólapja ide kattintva található meg.

  • Szeretettel emlékeztetjük barátainkat, hogy október 21-én pappá szentelték Bellovics Gábor jezsuitát, aki szeptember óta erősíti a Jézus Szíve Jezsuita Templom lelkipásztori csoportját és közösségeit. A szentelésről készült beszámoló és fotók ide kattintva találhatók meg honlapunkon. Gábor ünnepélyes bemutatkozó szentmiséit november 12-én 11-kor, illetve a Jezsuita Nyolcas keretében mondja majd, de addig is rendszeresen misézik templomunkban, és november 3-án az elsőpénteki gyóntatók között is ott lesz.

  • Ugyanezen a napon, október 21-én jelent meg a Jézus Szíve Jezsuita Templom idei második kiadványa, melynek középpontjában a zene áll. A 24+4 oldalas füzet belső melléklete az induló orgonafelújítási projektet mutatja be, előtte és utána pedig lelkiség és zene kapcsolatát megvilágító írásokat olvashatunk. A kiadvány elvehető a templom bejáratánál, a persely mellett található állványról, illetve elektronikus formában letölthető erről a linkről.

 

Joomla templates by a4joomla