A Gyökerek Tábor jótékonysági hangversenye

Április 27-én, csütörtökön jótékonysági koncert lesz este 19.00 órai kezdettel a nehéz sorsú határon túli magyar gyerekeknek szóló Gyökerek Tábor javára a Jézus Szíve Jezsuita Templomban.

„Tegyetek jót, mert tudtok!” -  ezzel a címmel indította útjára adománygyűjtő kampányát a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium diákjai és öregdiákjai által kezdeményezett Gyökerek Tábor. Az immár 15. alkalommal megrendezendő nyári program olyan gyerekeknek szól, akik még soha nem jártak Magyarországon. A többnyire 12-15 év közötti fiatalok Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék és Csángóföld szórvány területeiről érkeznek. A résztvevők korlátozott anyagi lehetőségekkel és sokszor nehéz családi háttérrel rendelkeznek, s a hétköznapi közeg, ahol magyarságukat megélhetik, sok esetben nehezen vagy egyáltalán nem elérhető számukra. A táborok létrejöttéhez szükséges összes tevékenységet fiatal önkéntesek végzik a magyar jezsuiták háttértámogatásával, s a szervezők célja a tartalmas szórakoztatáson kívül az is, hogy a gyerekek azt is megtapasztalják: ők is tudnak másokkal, egymással jót tenni, és a táborban átélt öröm továbbadható.

Az április 27-i koncert műsorán J. S. Bach, D. Gabrielli, M. T. von Paradis, E. Bozza, C. Saint-Saëns és Sári János művei szerepelnek, az előadók Haraszti Rajmund és Burik Gábor (orgona), Szabady Ildikó (fuvola), Mohay Anna (cselló) és a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Scholája lesznek.

A jótékonysági hangverseny során összegyűlt adományokat az idén 2017. július 7-15. között megrendezendő tábor javára fordítják a szervezők. A Gyökerek-stáb szeretettel invitálja a támogatókat a koncert utáni szerény agapéra is, ahol közösen lehet majd megünnepelni, hogy már több mint ötszáz gyermeknek sikerült örömet szerezni az elmúlt másfél évtizedben.

Aki nem tudna személyesen részt venni a jótékonysági koncerten, de szívesen támogatná a Gyökerek Tábort, megteheti otthonról, a számítógép előtt ülve is a tábor Adjukössze-oldalán keresztül.

Joomla templates by a4joomla