A Jézus Szíve Jezsuita Templom közösségei számára rendezett lelkiségi, kulturális és közösségi programok egy része kifejezetten kisközösségek, vagy kisebb létszámú közönségnek szól. Ezek a jellemzően heti rendszerességgel találkozó csoportok (a teljesség igénye nélkül: bibliaóra, „Laudato si’” teremtésvédelmi csoport, gyermek hittanok, meditációs imacsoport, taizéi zenei műhely, Inigo imaest) a templomhoz kapcsolódó Mária utcai egykori rendházépület legnagyobb – így is csupán huszonegynéhány négyzetméteres – termében találkoznak, mely a „Közösségek terme” nevet kapta. Ugyanez a terem szolgál a keresztelők és családi, illetve jezsuita rendi ünnepek utáni kisebb vendégfogadások, reprezentatív tárgyalások helyszínéül.

Hogy a változatos létszámú csoport és különféle célú felhasználáshoz rugalmasan alkalmazkodhasson az igényekhez képest kicsiny terem, elengedhetetlenül szükséges volt a terem teljes bútorzatának kérdését újragondolni. A pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően egyrészt beszereztünk egy olyan asztalrendszert, mely a kis- és nagycsoportos foglalkozásokhoz; egyéni, frontális és nagy körben zajló munkához, ültetett és álló fogadásokhoz stb. könnyen és rugalmasan alkalmazkodik a trapéz alakú asztallapoknak és a magasságában állítható asztallábaknak köszönhetően. Az asztalrendszer mellett másrészről készíttettünk egy olyan egyedi szekrényt a teremből egykor leválasztott, szomszédos mosdóhelyiség részleges beépítésével, amely a terem felőli ajtaja mögött minikonyhát, a mosdó felőli tolóajtaja mögött pedig változatos beosztású polcokat és tárolókat rejt. Ezáltal a terembe korábban bezsúfolt szedett-vedett bútorokra már nincs szükség, s a letisztult, minden elemében megújult tér valóban multifunkciós, a legváltozatosabb céloknak megfelelő sokoldalú helyiséggé vált.

A lehetséges megoldások feltérképezését követően, 2019 augusztusában indítottuk el a beszerzéseket, és a terem 2019 szeptemberében megvalósult padlóburkolat-cseréjét, illetve a tisztasági festést követően az új bútorok 2019. október elejére készültek el. (Az eredetileg benyújtott pályázatban szerepeltettük a terem tisztasági festésének és padlóburkolat-cseréjének, illetve a székek lecserélésének, a megítélt támogatással megegyező összegűnek becsült költségeit is, ezeket a beruházásokat végül egy nagyobb összegű adománynak köszönhetően tudtunk megvalósítani.)

Joomla templates by a4joomla