00001.jpg0001.jpg001.jpg01.jpg02-ok.jpg03.jpg04.jpg05-ok.jpg06.jpg07.jpg08-ok.JPG

 

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM


Advent 2. vasárnapja
2022. december 5–11.

 

Szertartások, programok:

  • Adventi rorate szentmiséink idén is 6.00 órakor kezdődnek a templomban, november 28-a hétfőtől. A szentmiséket szerény agapé követi az altemplomban, melyre szeretettel várunk benneteket! Köszönjük, ha az agapé előkészítésében közösségeitekkel, barátaitokkal részt tudtok venni, akár hozni egy üveg lekvárt, mézet, süteményt! Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Az adventi időszakban a rorate misék miatt a 7.30-as reggeli szentmisék elmaradnak.

  • Rendtartományunk idén is cipősdoboz-akciót hirdet, mellyel olyan gyerekeknek és fiataloknak szeretnénk örömet szerezni, akik nélkülözik az ajándékokat a karácsonyfa alól. A csomagokat november 27-től december 18-ig folyamatosan lehet leadni templomunkban, a Szent József-oltár előtt nyitvatartási időben. További részletek: https://jezsuita.hu/ciposdoboz/

  • December 8–10-ig Franck Fesztivál lesz templomunkban César Franck születésének 200 évfordulójához kapcsolódóan. A fesztivál keretein belül szemináriumok, kurzusok és orgonamaraton lesz, december 10-én a Franck-életmű összes orgona- és harmóniumdarabja is elhangzik majd. Részletek a plakátokon és a kapcsolódó Facebook-eseményben.

  • December 17-én, szombaton 11.00 órakor szentelik diakónussá templomunkban Mihalkov Ferenc SJ és Nevelős Gábor SJ rendtársainkat, a szentelési szertartást élőben közvetítjük templomunk YouTube-csatornáján. A szentelendőkért előző este, december 16-án, pénteken 19.00 órától virrasztást tartunk a templomban. Részletek a kihelyezett plakátokon.

  • Templomunk Loyola Capella Vegyeskara december 21-én, szerdán este 19.30-kor adja elő templomunkban J. S. Bach: Karácsonyi oratóriumát (BWV 248) vendégművészek és az Erdődy Kamarazenekar közreműködésével. A koncertet élőben közvetítjük templomunk Youtube-csatornáján. Köszönjük minden eddigi adományozónak, hogy hozzájárultak a koncert létrejöttéhez. Részletek a plakátokon és a kapcsolódó Facebook-eseményben.

Ajánlott kiadványaink:

  • Megjelent A SZÍV magazinunk év végi duplaszáma, melynek alapgondolata: Ingyen van. A címlapon Szent Ferenc Kisnővérei szerepelnek, akik a mélyszegénységben élők között teljesítenek missziót Arlón, a jezsuita plébánia és jelenlét-ház szomszédságában, s önkéntességről, ingyenességről, nagylelkűségről olvashatunk más rovatokban is. Megvásárolható a könyvesboltban illetve a Jezsuita Kiadó honlapján.

Joomla templates by a4joomla