00001.jpg0001.jpg001.jpg01.jpg02-ok.jpg03.jpg04.jpg05-ok.jpg06.jpg07.jpg08-ok.JPG

 

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM


Advent 1. vasárnapja
2022. november 28. – 2022. december 4.

 

Szertartások, programok:

  • Adventi rorate szentmiséink idén is 6.00 órakor kezdődnek a templomban, november 28-a hétfőtől. A szentmiséket szerény agapé követi az altemplomban, melyre szeretettel várunk benneteket! Köszönjük, ha az agapé előkészítésében közösségeitekkel, barátaitokkal részt tudtok venni, akár hozni egy üveg lekvárt, mézet, süteményt! Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Az adventi időszakban a rorate misék miatt a 7.30-as reggeli szentmisék elmaradnak.

  • December 4-én, vasárnap ellátogat templomunkba a Mikulás, a 10.00 órai családos és a 16.00 órai ovis misére.

  • Rendtartományunk idén is cipősdoboz-akciót hirdet, mellyel olyan gyerekeknek és fiataloknak szeretnénk örömet szerezni, akik nélkülözik az ajándékokat a karácsonyfa alól. A csomagokat november 27-től december 18-ig folyamatosan lehet leadni templomunkban, a Szent József-oltár előtt nyitvatartási időben. További részletek: https://jezsuita.hu/ciposdoboz/

  • Szeretettel ajánljuk a Párbeszéd Háza és az Auditórium Hungaricum következő, közéleti-történelmi, hitünk alapkérdéseit körüljáró színházi előadását, a House Of Árpád - Magyar Szentek Show, melyben a televíziós show-k látszatvalósága csap össze a szentek gondolataival, istenkereső küzdelmeivel, belső nyugalmával. A november 28-ai (19.00) és 30-ai (19.00) előadásokra még vásárolható jegy a jegy.hu oldalon.

  • December 8–10-ig Franck Fesztivál lesz templomunkban César Franck születésének 200 évfordulójához kapcsolódóan. A fesztivál keretein belül szemináriumok, kurzusok és orgonamaraton lesz, december 10-én a Franck-életmű összes orgona- és harmóniumdarabja is elhangzik majd. Részletek a plakátokon és a kapcsolódó Facebook-eseményben.

Ajánlott kiadványaink:

  • James Martin SJ: Az apátság
    “Ez a gyönyörű, megható és teljesen hihető regény a keresőket gyengéden meghívja az istenivel való találkozásra, a hívőket pedig arra bátorítja, hogy mélyítsék el kapcsolatukat Istennel. Nagyon szerettem a könyvet és szereplőit.” (Richard Rohr OFM)
    Egy elvált nő, aki kamasz fiának elvesztését gyászolja. Egy ígéretesen indult építész, aki gondnokként dolgozik egy apátságban. S a szerzetesi közösség elöljárója. Hármuk találkozása a reménnyel, a megértéssel és a gyógyulással. Sorsok kereszteződése Pennsylvaniában – vagy akárhol.
    Az amerikai jezsuita szerző első regényében – mely egyben a Jezsuita Kiadó Úton címmel indított szépirodalmi sorozatának is első kötete – belső utakra hívja az olvasót. Spirituális utazásra, mely ki tudja, hová vezet. Aggodalmak, kérdések, harag, mely talán Isten és az élet teljessége felé visz közelebb.
    A könyv megvásárolható a könyvesboltban illetve a Jezsuita Kiadó honlapján.
Joomla templates by a4joomla