A Jézus Szíve Jezsuita Templom
Úti Boldogasszony Urnatemetője

 

 „Óh Mária, Úti Boldogasszony, Te, aki elkísérted Fiadat egészen a keresztig, vigasztald meg a szomorkodókat…”
(Szent II. János Pál Pápa)

A Jézus Szíve Jezsuita Templom toronyrésze alatt 2009-ben kialakított urnatemető lejárata a jezsuiták küldetését oltalmazó Úti Boldogasszony kegyképe mellett nyílik. Az úton levőket az örökkévalóságra emlékeztető Mária-ikon a halottaikat gyászolók számára is vigasztalást nyújt. A tágas, mégis emberi léptékűaltemplom nemcsak kolumbárium, hanem szakrális tér: igényes belsőépítészeti megoldásai a pesti belvárossűrűjében is méltó körülményeket biztosítanak,ahol a látogatók elcsendesedhetnek és megbékélhetnek.

A Jézus Szíve Jezsuita Templom Úti Boldogasszony Urnatemetőjében a 2017. május 22-én hagyományteremő szándékkal bemutatott ünnepi szentmisét követően minden hónap utolsó péntekén misét mondunk 18.00 (nyári időszakban 19.00) órai kezdettel, hogy rendszeres kegyeleti alkalmat biztosítsunk azok számára is, akiknek távoli temetőkben nyugszanak szeretett halottaik.

 

Az urnatemető minden nap nyitva a Mária-kegykép felől

a templom főbejáratától balra nyíló kertkapun át

 

Hétfő–Péntek:

13.00–19.00 óra között

Szombaton:

15.00–19.00 között (a kulcs a templomi könyvesboltból kérhető el)

Vasárnap és ünnepnapokon:

8.00–12.00 és 17.00–21.00 óra között

Hétfőtől szombatig reggelente 10.00 óráig a Mária utcai portán elkért kulccsal lehetséges az urnatemető látogatása.


Az emlékezés mécseseit az urnatemető előterében álló Mindenszentek-feszület alatt, a virágokat pedig az Úti Boldogasszony-kegykép előtt kérjük elhelyezni.

 

Megközelítés

 

A 4-es és 6-os villamossal a Harminckettesek tere megállótól, a Krúdy utca-Lőrinc pap tér vagy a Kálvin térről Reviczky utca- Mikszáth Kálmán tér-Krúdy utca-Lőrinc pap tér útvonalon.

Térkép

 

Az urnafülkék árai

 

  • Az alsó kettő és a legfelső sor: 300.000, - Ft
  • Középső 3 sor: 350.000, -Ft

ÉV VÉGI KEDVEZMÉNY:
2017. december 31-ig 40% engedménnyel,
180.000 ft-ért válthatók 25 évre egyszerűbb,
egyszemélyes urnafülkék!

A szerződéskötésről és a temetés részleteiről bővebb tájékoztatás olvasható alant, illetve az innen letölthető tájékoztatóban. További információk és ügyintézés Fejér Zitánál az (1) 411-0827-es telefonszámon nyitva tartási időben, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 

A szerződéskötésről

A szerződéskötéshez szükséges okmányokra:

  • halotti anyakönyvi kivonat
  • halottvizsgálati bizonyítvány,

továbbá az alábbi személyes iratokra van szükség:

  • elhunyt neve, anyja neve, születési helye, ideje, halálozás helye, ideje, utolsó lakcíme
  • szerződő neve, lakcíme, e-mail címe, anyja neve.

 

 

A temetésről

 

A temetési szertartás szeretteink elvesztése által elindított gyászfolyamat fontos része. Célja, hogy ki tudjuk egymásnak fejezni az együttérzésünket, illetve, hogy a szertartás folyamán Istenhez forduljunk: hitért, erőért, vigasztalásért...

Templomunkban a temetés ügyeiben Harai Levente jezsuita az illetékes. Ha a gyászolók más papot szeretnének, Levente atya segít felvenni a kapcsolatot: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amennyiben urnahelyet is szeretnének váltani az altemplomban, a szükséges adminisztrációt Fejér Zita munkatársunk végzi: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; részletesebb tájékoztatás lentebb olvasható.

A Budapest-Esztergomi Főegyházmegye területén a temetési szertartás ára, azaz stóladíja 27.500 forint. ha ezt az összeget a gyászolók nem tudják megfizetni, jelezzék a szertartást végző papnak, aki egyeztet a templomigazgatóval.

Ha a gyászolók vagy  a szertartást végző pap külön kántort is kér, ezt mindig előre kell megbeszélni Burik Gáborral, templomunk egyházzenei vezetőjével: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A temetési szertartást végző pap felelőssége, hogy felvegye a kapcsolatot az elhunyt lakhely szerinti plébániájával. a plébánosnak annyit kell jelezni, hogy az elhunyt hozzátartozói kifejezetten kérik, hogy a jezsuita templomigazgatóság végezze a szertartást. A halotti egyházi anyakönyvezést a mi templomunk is végzi.

Katolikus hagyományaink nyomán mindig bátorítsuk a gyászolókat a gyászmise megtartására is, amit negyven nappal, fél évvel, vagy egy évvel a szerettünk eltávozása után szokás bemutatni. A gyászmisék újabb alkalmat jelentenek, hogy gyászunkban és vigasztalásunkban egymással és Istennel is újra együtt lehessünk.

 

Joomla templates by a4joomla