Hirdetések 2017. szeptember 11–17.

 Hirdetések

Jézus Szíve Jezsuita Templom

Évközi 23. vasárnapon

2017. szeptember 11–17.

 

 • Szeptember 11-én, hétfőn az esti szentmise előtt, 17.00 órától szentségimádás lesz.

 • Másnap, szeptember 12-én 18.45-től folytatódnak Hofher József atyával a Kedd Esti Beszélgetések az "50+" korosztály részére. A találkozóra készülve nézzük át a Galatákhoz írt levél 4, 4-7. verseit, és a Lukács-evangélium 1, 39-47. verseit.

 • Csütörtökön, szeptember 14-én délelőtt 10.00 órától a Baba-Mama klub találkozik a rendházban.

 • Szeptember 15-én, pénteken 17.00 órától a dán Rudersdal kórus ad koncertet a templomban (plakátjuk ide kattintva tekinthető meg), a szentmise után este héttől pedig taizéi imaóra lesz.

 • Az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 16-án, szombaton délután a templom és a rendház művészeti értékeit bemutató vezetett túrát indítunk, másnap pedig Karasszon Eszter csellóművésznő lesz délideji hangversenyünk vendége. A programok részletei ide kattintva tekinthetők meg.

 • A hittanos Veni Sancte szeptember 17-én, vasárnap lesz a 9.30-as szentmisén, utána kakaózásra és trambulinozásra invitáljuk a családokat. Kérjük, hogy akik tehetik, hozzanak egy tál süteményt, vagy gyümölcsöt magukkal. A hittanórák szeptember 21-én, csütörtökön délután kezdődnek, a csoportbeosztás ezt a linket követve található meg. Jelentkezni a porta-irodán, emailen, illetve az első alkalommal lehetséges.

 • A jövő vasárnap esti Jezsuita Nyolcason Sajgó Szabolcs SJ vendége az indiai a klasszikus indiai templomi tánc, és a hindu-keresztény vallásközi párbeszéd avatott ismerője, George Saju SJ lesz. (A vasárnap esti nyolcas misék további őszi beosztása ide kattintva található meg.)

 • Irodalomterápiás műhelyt indít az Oázis Iroda szeptember 18-tól. Az elköteleződést igénylő, kéthetente találkozó csoport Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa írásait elmélkedi végig Nagy Réka Anna biblioterapeuta vezetésével. Jelentkezni péntekig lehet az oazis.jezsuita.hu honlapon.

 • Október elejétől indulnak a szentségi felkészítő, jegyes és fiatal házas csoportok Horváth Árpád SJ vezetésével. Az előzetes jelentkezéseket a portán, illetve emailen várjuk.

 • Megjelent, és a Jezsuita Könyvesboltban már kapható A SZÍV jezsuita magazin legfrissebb, szeptemberi száma.

 • Végül hálás szívvel számolunk be róla, hogy Caritas csoportunk húsz rászoruló családnak tudott segíteni az iskolakezdésben a portára leadott nagyvonalú tanszer-adományoknak köszönhetően. Barátaink figyelmébe ajánljuk továbbá a kassai vértanúk szeptember 7-i ünnepének, illetve Forrai Tamás SJ búcsúztatójának fényképes összefoglalóját, melyek honlapunk Aktuális menüpontjára kattintva, illetve a linkeket követve találhatók meg.
Joomla templates by a4joomla