A Jézus Szíve Jezsuita Templom programjai az Ars Sacra fesztivál keretében

Szeptember 16-án, a Nyitott Templomok napján gyermekbarát épület-felfedező sétával, másnap és szeptember 24-én különleges délideji koncertekkel várja az érdeklődőket a Mária utcai lelkészség.

Mindhárom program ingyenes. Megköszönjük, ha az épületlátogató körsétára előzetesen jelentkeznek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

2017. szeptember 16. 17.30
Gyerekbarát körséta orgonabemutatóval

A túra keretében bejárjuk az altemplomot és Úti Boldogasszony Urnatemetőt, majd minikoncerttel záruló orgonabemutató következik. A templom és a sekrestye kincseinek megtekintése után az egykori rendházon át a templomkertbe érkezünk, ahol a fiatalságot a túra teljes ideje alatt óriástrambulin várja.

 

2017. szeptember 17. 11.00
Hangversenyek délidőben: Karasszon Eszter (gordonka)

A csellóművésznő 2016-ban kitüntetéssel diplomázott Zeneakadémián. Nyolcévesen a legfiatalabb versenyzőként nyert díjat első országos csellóversenyén, azóta számos hazai és nemzetközi versenyen díjazták, legutóbb 2015-ben a Nemzetközi Popper Dávid Csellóversenyen ért el első helyezést. A Concerto Budapest tagja, a zenekari játék mellett rendszeresen kamarázik Szabadi Vilmossal. Európa számos országában adott már koncertet, és fellépett Kínában, Izraelben és az Egyesült Államokban is. Nagy hangsúllyal szerepelnek repertoárján 20. századi és kortárs magyar szerzők, és orgonista édesapja hatására templomokban is szívesen játszik – ezúttal szólistaként működik közre a jezsuita nagymisén és ad koncertet azt követő fél órában. Előadásában J. S. Bach C-dúr szvitjének részletei, valamint a szerző jubileumának tiszteletére Kodály Zoltán nagyszabású szólószonátája csendül fel.

A koncert nyomtatható plakátja ide kattintva tölthető le.

 

2017. szeptember 24. 11.00
Hangversenyek délidőben: Erkel Ferenc Vegyeskar

Az Erkel Ferenc Vegyeskar 1948-ban alakult Pászti Miklós és Fasang Árpád vezetésével, 2002 óta Cseri Zsófia vezetésével működik, tavaly Kiemelt Hangversenykórus minősítést szereztek. 2012 óta minden évben házigazdái a Szinkópa Vegyeskari Találkozónak, mely előadásokkal és gyakorlati feladatokkal biztosít egyfajta továbbképzést, kitekintést és ismerkedést amatőr kórusok számára, Kulisszakoncert-sorozatuk keretében pedig betekintést engednek a kórusművek mélyén rejlő zenei összefüggésekre, és a próbafolyamat menetére. Repertoárjuk a reneszánsz szerzőktől kezdve egészen a kortárs művekig terjed, a jezsuita nagymisén és azt követő fél órában tíz különböző nemzetiségű szerző művein keresztül tolmácsolják az öröm hangjait.

A részletes műsort is tartalmazó plakát ide kattintva tekinthető meg, illetve tölthető le.

Joomla templates by a4joomla