nagypentek-2017-jezus-szive-jezsuita-templom-foto-orban-gellert.jpg00ablak1.jpg01.jpg02.jpg03.jpg00-urnatemeto-jezus-szive-jezsuita-templom-foto-orban-gellert.jpg01-nagypentek-2017-jezus-szive-jezsuita-templom-foto-orban-gellert.jpg04-nagyszombat-2017-jezus-szive-jezsuita-templom-foto-mudra-laszlo.jpg01-nagyszombat-2017-jezus-szive-jezsuita-templom-foto-mudra-laszlo.jpg

 Karitász csoport 

 

Közel 10 éve végzünk a Jézus Szíve templomban karitatív tevékenységet. Felkutatjuk a szegényeket és a rászorulókat, akiket sorra meglátogatunk. Felmérjük igényeiket, szükségleteiket és családi körülményeiket.

Kapcsolatot teremtettünk a környék hajléktalanjaival, őket ruhával, élelmiszerekkel és süteményekkel látjuk el igények szerint. Súlyos fogyatékos  betegeknek betegágyat, tolókocsit, mankót, stb. szereztünk. Katasztrófák idején adományokat küldünk. A heves és Nógrád megyei nagycsaládosok részére ruhaneműt küldünk. Iskolakezdés idején iskolaszereket, karácsony és Húsvét ünnepén szeretetcsomagot készítünk.  Folyamatos kapcsolatba vagyunk a Szent Egyed közösséggel, többen meglátogatunk idős embereket, akiket számukra szükséges dologgal látunk el. Minden évben áruljuk az "egymillió csillag" gyertyáit: a befolyt pénzből több szegénynek karácsonyi vacsorára pénzadományt juttatunk. rendszeresen adományt kapunk a Lipóti pékségből, időnként egy cukrászdából cukrászsüteményt, a Mikszáth patikából gyógyszereket, tápszereket és tisztasági szereket. 

Várjuk azok jelentkezését, akik takarók kötésében segíteni tudnak! 

 

Minden héten szerdán 17-19 óráig ügyeletet tartunk a rendházban;

telefonos elérhetőségünk napközban: +3630/319-67-38 Rochlitz Miklósné dr.

Joomla templates by a4joomla