Tornya Erika RSCJ evangéliumi elmélkedése Jó Pásztor vasárnapjára

 AKTUÁLIS HETI HIRDETÉSEINK ERRE A LINKRE KATTINTVA OLVASHATÓK EL!

 

Amire figyelsz, az a világod

Tornya Erika RSCJ evangéliumi elmélkedése Jó Pásztor vasárnapjára

 

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: „Juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, és senki nem ragadja ki őket kezemből. Atyám, aki nekem adta őket, nagyobb mindenkinél: Atyám kezéből nem ragadhat ki senki semmit. Én és az Atya egy vagyunk.” (Jn 10,27-30)

 

Egyszer egy, az őserdőben élő indiánt, Akechetát meghívta egy barátja, Tom, hogy látogassa meg a nagyvárosban. Sétáltak a sietősen lépdelő, elfoglalt, öltönybe és kosztümbe öltözött emberek között. Akachetát szorongással töltötte el a zaj, a fölé tornyosuló felhőkarcolók és a dugóban veszteglő, türelmetlenül dudáló autók által szennyezett levegő. Sehol nem látott egy árnyat adó fát, nem hallotta a madarak énekét sem. Ahogy haladtak, egyszercsak Akacheta barátja, Tom fülelni kezdett, majd lehajolt és felvett egy érmét, amit valaki elejtett a nagy rohanásban.  Nagy elégedettséggel töltötte el, hogy a zajban meghallotta a lehulló pénz csengését. Akacheta kevésbé volt lelkes, mint Tom. Azt gondolta, hogy Tom azért hallhatta meg a pénz hangját, mert az van az élete középpontjában.

Egy „alapzajban” arra hallgatunk, azt vesszük észre, amire figyelünk. Annak a hangja válik ki a tömegből, akit vagy amit követni akarunk.

Ugyanezt tanítja Anakin Skywalkernek Qui-Gon Jinn a Csillagok Háborúja híres mondatában is: „Ne feledd: amire figyelsz, az a világod”.

Te kinek a hangját hallod meg és követed a hétköznapjaidban? A világ vagy a saját vágyaid harsány hívásaira hallgatsz vagy meghallod a csöndben, szelíden hívogató isteni szót? Mire figyelsz? Mi a te világod?

Joomla templates by a4joomla