Hirdetések 2019. január 6–13.

A Jézus Szíve Jezsuita Templom hirdetései Urunk megjelenése (Vízkereszt) napján

 

HIRDETÉSEK
JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM

Urunk megjelenése (Vízkereszt)
2019. január 6–13.

 

  • Január 6-án, vasárnap délután fél öttől ovis misét tartunk.

  • A héten újraindulnak a Kedd Esti Beszélgetések: január nyolcadikán a Ferenc pápáról készült új, Egy hiteles ember című filmmel várja Hofher József SJ az ötvenen túliakat. A Bibliaórák szintén Hofher atya vezetésével egy hét múlva kezdődnek.

  • Szerdán, január 9-én délután 15–19 óra között véradást szervez a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium az országos vérhiány enyhítése érdekében. A házigazdák forralt borral, gofrival és muzsikával várják a véradókat.

  • Szintén szerdán, az esti hatos szentmise keretében emlékezünk meg a néhány hete Kanadában elhunyt Miklósházy Attila jezsuita püspökről. A gyászszertartást a külföldön élő magyarok szolgálatáért felelős utóda, Cserháti Ferenc atya vezeti.
  • Január 10-én, csütörtökön lesznek az újévben először hittanórák.

  • A Találkozzunk 7-ről 7-re január 24-től, a jegyesek és a katekumenek alkalmai februártól folytatódnak, és Jezsuita Tizenhatos sem lesz még januárban, helyettük a következő programra hívjuk fiatal barátainkat:

  • Jövő vasárnap lesz hallható utoljára orgonánk jelenlegi állapotában. A most már ténylegesen elkezdődő felújítás előtti utolsó éjszaka, a Jezsuita Nyolcas után különleges orgonabúcsúztatót tartunk. Január 13-án este fél tíztől, kiváló fiatal művészek közreműködésével, szakrális orgona-szaxofon meditáció, orgonakíséretes némafilm-vetítés és jazzkoncert keretében minden síp még egyszer megszólal, majd éjfélkor egy jelképes záróakkorddal lekapcsoljuk a hangszert. A műsorról részletesebben ebben az ajánlóban írunk. A kötetlen hangulatú, különleges estére különösen invitáljuk azokat is, akikhez a megszokott templomi orgonaszó nem áll közel. Forró italról, farsangi fánkról, félrevonulós-beszélgetős helyszínekről és rövid, de tartalmas kommentárokról gondoskodunk! Házigazda: Horváth Árpád SJ.

  • A részletek, továbbá a héten miséző atyák beosztása honlapunkon olvashatók.
Joomla templates by a4joomla