Hirdetések 2018. április 23–29.

A Jézus Szíve Jezsuita Templom hirdetései Húsvét negyedik vasárnapján

HIRDETÉSEK

JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM

 

Húsvét 4. vasárnapja 

2018. április 23–29.

 

  • Április 23-án, hétfőn este héttől rendezi meg templomunkban a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium szokásos tavaszi jótékonysági koncertjét a Gyökerek Tábor javára.

  • A kedd esti szentmise után a CsüCsop ifjúsági közösség vezetésével szentségimádás lesz a templomban.

  • Szerdán, április 25-én, Szent Márk evangélista ünnepén folytatódik az Életesemények és ima a Szentírással bibliaóra-sorozat.

  • Április 27-én, péntek estére ünnepi szentmisére és hangversenyre hívjuk minden kedves barátunkat: Kaníziusz Szent Péter, Ignác egyik első társának emléknapján, ami egyben templomunk és orgonánk 1909-es felszentelésének százkilencedik évfordulója, Domenico Zipoli jezsuita barokk szerzetes-zeneszerző Ignác-miséje hangzik el az este hat órai szentmise keretében magyarországi ősbemutatóként, majd a hamarosan kezdődő felújításra tekintettel Händel, Mozart, Liszt és Kodály nagy-szabású műveivel veszünk búcsút orgonánktól. A koncert keretében beszámolunk a felújítás egyre jobban körvonalazódó terveiről is. Ezen a napon tehát nem az Úti Boldogasszony Urnatemetőben mondjuk a szentmisét, és a taizéi imaóra is elmarad.

  • Magas tenor és mély basszus hangokat vár soraiba templomunk Musica Sacra kórusa. Jelentkezni a koncert után Rónaszéki Tamás karnagy úrnál, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

  • Emlékeztetjük barátainkat, hogy ha tehetik, személyi jövedelemadójuk bevallása során az első 1%-ról a Magyar Katolikus Egyház, a második 1%-ról pedig a jezsuiták munkáit, így a templomunkat is segítő Jézus Társasága Alapítvány javára rendelkezzenek.

  • A részletek a fenti linkekre kattintva, további programjaink, illetve a jövő héten miséző atyák nevei pedig a programnaptárunkban találhatók meg.

 

Joomla templates by a4joomla