Hirdetések 2017. november 13–19.

A Jézus Szíve Jezsuita Templom hirdetései évközi 32. vasárnapon

HIRDETÉSEK

JÉZUS SZÍVE JEZSUITA TEMPLOM

Évközi 32. vasárnapon

2017. november 13–19.

 

  • Hétfőn, november 13-án, 17.00 órától a szokott módon szentségimádást tartunk.

  • November 14-én, kedden az esti szentmise után a rendházban a Kedd Esti Beszélgetések folytatódnak, a templomban pedig az Őrtüzek Imádság Háza tart karizmatikus hangvételű dicsőítő imaestet.

  • Csütörtökön, november 16-án az esti szentmise keretében köszöntjük Jálics Ferenc jezsuitát kilencvenedik születésnapja alkalmából. Szeretettel hívjuk lelkigyakorlatozóit, ismerőseit, munkatársait közös hálaadásra és szerény együtt ünneplésre.

  • Szintén november 16-án este héttől lesz az első Jezsuita Tizenhatos. A közösségi alkalomra várjuk az ifjú házasokat, bérmálkozottakat, és az érdeklődő fiatal felnőtteket. Bella Péter református lelkész, Bellovics Gábor jezsuita újmisésünk és Buday Barnabás evangélikus lelkipásztor részvételével protestáns-katolikus disputát rendezünk.

  • Jövő vasárnap, november 19-én nem lesz délideji koncert, helyette 17.00 órától hangszerbemutatót tartunk Hajdók Judit orgonaművész-szakértő vezetésével a karzaton. A helyszín befogadóképessége limitált, ezért kérjük az érdeklődőket, részvételi szándékukat mindenképpen jelezzék a sekrestyében, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

  • A hangszerbemutatót november 19-én 17.30 órától Hajdók Judit orgonahangversenye követi, aki Árpádházi Szent Erzsébet emléknapja alkalmából Liszt Ferenc a szent tiszteletére írott nagyszabású művének egy részletét is megszólaltatja. Játékát a padokból természetesen regisztráció nélkül is meg lehet hallgatni, az esti szentmisére érkezőket kérjük, ha tehetik, jöjjenek fél órával korábban, és hallgassák meg a hangversenyt.

  • Előre hirdetjük, hogy november 22-én szerdán, Szent Cecília, a zene védőszentjének ünnepén este 18.30 órától nagyszabású jótékonysági gálakoncertet tartunk az orgona felújításának javára. A közreműködést nagyszerű jezsuita kötődésű muzsikusok vállalták, és a hangverseny keretében röviden bemutatjuk az orgona felújításával kapcsolatos terveinket is. A belépés ingyenes, de a várható nagy érdeklődésre való tekintettel ajánljuk barátainknak, hogy érkezzenek időben, vagy biztosítsák előre ülőhelyüket jelképes támogatás ellenében. Részletek a plakátokon, illetve honlapunkon!

  • Megjelent, és templomi könyvesboltunkban már kapható A SZÍV jezsuita magazin legfrissebb száma, melynek a másikkal találkozás a témája.

  • Örömmel emlékezünk az egy héttel ezelőtti őszi hálaadásra: a közösségi nap fotói két albumba rendezve már megtekinthetők Facebook-oldalunkon (szülők és gyerekek, hálaadó szentmisék és protestáns-katolikus találkozó)!
Joomla templates by a4joomla